miércoles, 26 de marzo de 2008

Nosaltres som el futur, som el medi


Des de fa deu anys la Web ha arribat a ser molt semblant a les xarxes socials que crea el ser humà. Una de les coses que permet la actual xarxa es el periodisme participatiu. El periodisme participatiu està destinat a ser una futura font d’informació. Ho podem comprovar a ohmynews.com, una web de noticies de corea del sud on te unes visites de 2 milions de persones diàries. Lo mes destacat d’aquest site és que els usuaris no només poden triar quin tipus de noticies llegir sinó que també poden escriure-les.

Els motius per els quals els usuaris d’Internet escriuen informació a Internet són diversos, però el més destacat és per guanyar estatus o construir una reputació dins una comunitat. La participació d’usuaris a la hora de redactar noticies te una gran repercussió dins la xarxa, aquesta repercussió es la gran quantitat d’informació i noticies que s’hi poden trobar.

Podríem dir que tot usuari d’Internet està ajudant i impulsant un sistema de comunicació que en un futur podria agafar molta més força de la que te actualment. Amb això voldria dir que el futur d’Internet es troba en les comunitats i les xarxes socials creades a través d’Internet. M’agradaria posar un exemple de comunitat, MediaVida.com, una comunitat de jugadors on-line d’Internet, aquests usuaris (juntament amb usuaris d’altres comunitats d’internet) varen votar a Chiquiliquatre per que fos un dels cantants que anés a “Eurovision” i així ha estat.

El futur de la informació a Internet es troba dins les comunitats i de la capacitat dels usuaris de generar informació i noticies.

0 comentaris: