jueves, 4 de diciembre de 2008

Introduint-nos als mitjans digitals esportius

Comentaré per sobre les diferents característiques i impressions que m'han donat els websites esportius.


Per començar diré que les impressions dels websites les he fet sense tenir en compte l'objectivitat a l'hora de redactar les noticies dels diferents diaris digitals. Els websites que he analitzat han estat Sport , Marca, El Mundo Deportivo i As com a mitjans espanyols. Com a mitjans estrangers he triat La Gazzeta dello Sport, diari digital esportiu d'Itàlia. Tots aquests diaris tracten temes esportius de diferents àmbits com ara Futbol, Motor, Ciclisme, etc...


Introduint una mica el tema, destacaria la necessitat de que els mitjans esportius incorporin contingut multimèdia. La majoria d'aquest diaris digital incorporen tot tipus de multimèdia. Entre els millors en contingut multimèdia haig de destacar La Gazzeta dello Sport per la raó de que incorpora una videoteca amb tots els gols de tots els equips del campionat italià. Ho destaco per la necessitat de tenir una bona infraestructura en temes de servidors i xarxa tant per suportar la descarrega d'aquests vídeos i per la capacitat d’emmagatzemament d'aquests propis.


Passant a un altre tema, actualment s’està estenen l’ús de TV pròpies de les pàgines web. Aquestes TV's ofereixen una sèrie de contingut audiovisual que s'adapta a les necessitats dels lectors. No totes les webs incorporen aquest servei i únicament ho fan MARCA, AS i La Gazzeta dello Sport. Sport no incorpora ningun tipus de videoteca ni re i únicament El Mundo Depotivo podria apropar-se a les característiques dels altres diaris ja que ofereix una videoteca amb vídeos d’events esportius actuals.


Una altre característica és el contingut d’àudio. Sport i El Mundo Deportivo suspenen en aquest apartat, tots dos no ofereixen cap tipus de suport d’àudio ni permeten escoltar les retransmisions dels partits. MARCA, AS i La Gazzeta dello Sport si que ho permeten, per altra banda MARCA te una ràdio pròpia, AS i La Gazzeta dello Sport permeten mitjançant hipervincles connectar a emissores de radio on-line per seguir la retransmissió dels partits.


Seguint amb l’anàlisi ara em fixaré en tema del seguiment dels diferents partits de futbol durant les jornades de lliga i de partits de seleccions. MARCA es el millor en aquest apartat. MARCA ofereix la retransmissió on-line de tots els partits de la lliga espanyola, amb web pròpia per cada partit i que mostra imatges del partit durant aquesta retransmissió. A part permet la participació dels usuaris amb comentaris durant tot el partit. La Gazzeta dello Sport no he tingut temps de analitzar ja que ha coincidit amb partits de seleccions. Sport i El Mundo Deportivo només ofereixen la retransmissió on-line del partit del barça, encara que ofereixen el resultat de tots els partits en una taula.


Per finalitzar l’anàlisi destacaria que tots els websites esportius anomenats anteriorment permeten un alt grau d'interactivitat de l'usuari, permeten crear comentaris tant en noticies com en vídeos per tal de poder debatir-los.


Com a conclusió final observo que els millors diaris esportius Nacionals, sense tenir en conta la objectivitat de cadascun, són MARCA i AS. Tant Sport com El Mundo Deportivo suspenen i crec que haurien de millorar la quantitat de contingut multimèdia que ofereixen. Per altre banda trobo que La Gazzeta dello Sport estaria en el nivell que ofereix en contingut amb el MARCA oferint una bona quantitat de contingut multimèdia a l'usuari.

0 comentaris: