miércoles, 7 de mayo de 2008

Visita al Capgròs - Part 1 (Departaments)


El passat mes de abril vàrem realitzar una visita a la seu del diari digital capgròs. Vam visitar els diferents departaments del diari digital (departament comercial, de disseny i de redacció).

El departament de disseny utilitza el paquet de software d’Adobe per realitzar totes les tasques necessàries, des de l’edició tant en format paper com digital de la guia del capgròs fins a la creació de algunes pàgines webs pels seus clients.

Per altre banda, cal destacar la figura d’un fotògraf professional dins la plantilla de treballadors del capgròs, que s’encarrega de realitzar totes les fotografies que siguin necessàries per acompanyar a les noticies.

Dins de la secció de redacció destacaria la figura de diferents persones especialitzades en un tipus de noticies, per exemple una persona dedicada als esports i altres dedicades a diferents tipus d’informacions.

Per tal de que el fotògraf i els redactors puguin compartir les fotografies, tenen un software que automàticament els hi mostra als redactors les últimes fotografies realitzades (un sistema per que els redactors tinguin a l’abast totes les fotografies realitzades per el fotògraf el més aviat possible per poder editar i redactar la noticia).

Durant la visita ens van comentar que totes les persones que treballaven al capgròs tenien una nòmina, i per tant tots eren professionals dins els seu sector.

0 comentaris: