lunes, 8 de diciembre de 2008

Internet canvia la forma de llegir... ...i de pensar?

Desprès de llegir l’article “Internet canvia la forma de llegir ... i de pensar?” puc treure les següents conclusions. No tot és tan bo com alguns diuen ni tampoc tant dolent com altres comenten, amb això vull dir que la lectura a través d’Internet te les seves avantatges però també els seus inconvenients.

Personalment l’avantatge més important que pot oferir Internet és l’esquematització, selecció i optimització de la informació. Normalment una notícia a Internet sol ocupar molt menys que en format paper i això és degut a que s’intenta mostrar al lector d’Internet la informació més essencial i important d’una noticia. Aquesta forma de mostrar la informació te una explicació i crec que és la següent; tal i com comenten a l’article, els usuaris d’Internet normalment connecten per llegir un text amb poc temps i que amb aquest poc temps s’informin al màxim de la noticia. Per tant, ja tenim una de les diferencies que podem trobar entre llegir un text online i un altre en paper. Un cop comentades les conclusions bàsiques que he pogut extreure de la lectura de l’article online i paper penso que un ús curt d’Internet no crec que pugui provocar cap canvi en els hàbits d’una persona, però un ús elevat pot provocar una costum, és a dir, que l’usuari s’acostumi a buscar d’una noticia la informació bàsica i important, i per tant quan aquesta persona llegeixi un text en paper no ho tingui ‘tant fàcil’ coma Internet i desisteixi al cap d’uns minuts a seguir llegint la notícia.

Respecte la forma de pensar no comparteixo molts dels comentaris que realitzen experts en el tema dins l’article. Alguns comenten que els usuaris habituals d’internet s’acostumen a no memoritzar ja que desprès utilitzen Google per buscar tot el que necessiten. Aquesta forma de pensar no la comparteixo, és més, actualment crec que la gent habituada a utilitzar internet te avantatges sobre els que no l’usen o l’usen poc. Internet és una gran eina que crec que combinada amb el pensament humà augmenta considerablement les capacitats mentals del ser humà.

0 comentaris: